Jens Christian Rosing

(født 28. juli 1925 Jakobshavn, død 24. maj 2008 i Humlebæk) var en grønlandsk forfatter og billedkunstner. Han tegnede bl.a. det våben (1985) med en stående isbjørn, der anvendes af det grønlandske selvstyre.

Han blev født i Ilulissat (Jakobshavn), søn af den grønlandske forfatter, præst og maler Otto Rosing. Han var initiativtager til indførelse af tamrener i Grønland i 1950'erne og deltog i en række af Nationalmuseets grønlandsekspeditioner i starten af 1960'erne. I 1957 fik han sønnen Minik Rosing (der bliver en fremtrædende geolog) og de tre følgende år boede de på rensdyrfarmen i Godthåbsfjorden nær Kapisillit.

Jens Rosing har skrevet en række bøger om grønlandsk kultur, lige som han har stået bag film om samme emne. Som kunstner har han især malet, lavet skulpturer og skabt illustrationer. Ud over det grønlandske hjemmestyres våbenskjold står han bag en lang række motiver til grønlandske frimærker som med tiden blev til ikke mindre end 115 forskellige frimærker, hertil flere af de grønlandske julemærker.
Jens Rosing havde en helt fantastisk evne i at kunne med få enkle streger få motivet til fremstå skrapt og samtidigt få virkeligheden med. Jens Rosings motiver blev i meget tæt samarbejde med gravør Czesław Słania.
Czesław Słania som blev verdens hidtil mest produktive og en af de mest anerkendte på sit felt med 1.072 graverede frimærker for 32 forskellige lande, heraf var de 241 danske frimærker, hertil også frimærkerne til Grønland, 80 forskellige, og 100 frimærker for Færøerne.
Jens Rossing kendte billedkunstneren Aka Høegh, Julianehåb, som han støttede med professionelle tegneredskaber og anbefale hende som kunstner til grønlandske frimærker.

Jens Rosing leder af Landsmuseet i Nuuk, og han var med på Knud Rasmussens mindeekspedition i slutningen af 1970'erne. Som leder af Landsmuseet i Nuuk, bidrog Jens Rosing med at etablere lokale museer rund i de grønlandske byer.
Han modtog i 1979 Dansk Forfatterforenings Faglitterære pris, i 1985 Grønlands hjemmestyres kulturpris, og i 1989 fik han Statens Kunstfonds livsvarige ydelse.